Free Web Templates Website Templates Website Design

 

 

Proiect Comenius

” Folklore and dance to stem bullying and violence”

Proiect multilateral Comenius 2011-2013

Third meeting – Slovenia, 7-11 May 2012

 

  În perioada 7-11 mai 2012 a avut loc cea de-a treia intâlnire din cadrul proiectului “Folklore and Dance to stem Bullying and Violence” la Slovenj Gradec în Slovenia.

Luni 7 mai 2012
În ziua întâi, programul a început la orele 9 cu festivitatea de primire la care au participat autorităţile locale, profesori şi elevi.

La ora 11 s-au desfăşurat activităţi dinamice de socializare pe grupe diferenţiate, profesori şi elevi. După aceea s-a vizitat şcoala. După amiază elevii au participat la o lecție de limba slovenă și civilizație si cultură slovenă după care au fost invitați la o lecție de dans în cadrul căreia au învățat un dans sloven.
  Pe urmele folclorului și istoriei, au fost vizitate Castelul de la Bled și capitala slovenă Ljubliana. Frumusețea locurilor a fost completată de legende și povestiri istorice și de obiceiuri și tradiții specifice locului. Excursia a fost un prilej de socializare, de comunicare și întelegere. Diversitatea a fost înlocuită cu similitudini și prietenie. Schimbul de opinii, de idei, de cunoștințe au făcut ca elevii să lege prietenii și să comunice foarte bine.
Miercuri 9 mai 2012
În prima parte a zilei, elevii și profesorii au participat la diverse activități în școală; elevilor le-a fost prezentat un material despre Slovenia și apoi au fost invitați la un chestionar despre Slovenia: QUIZ about SLOVENIA! A urmat un Workshop în care elevii au confecționat diverse craft-uri și apoi au vizitat THE EUROPEAN VILLAGE FAIR IN SLOVENJ GRADEC.

  După amiază, în prima parte, au participat la lecția de dans sloven și apoi la un picnic în aer liber, unde s-au desfășurat diferite jocuri.

Joi 10 mai 2012

 

  Ziua a început la orele 9 cu prezentarea materialelor tematice. Fiecare ţară şi-a prezentat tema – Sărbători tradiționale (TRADITIONAL NATIONAL CUSTOMS), pe suport PPT sau prin fragmente video, unii parteneri aducând chiar momente live din folclor în prezentarea lor.

  La ora 11 profesorii s-au reunit pentru a discuta despre rezultatele întâlnirii și pentru a pregăti tema următoarei întâlniri din România, stabilită pentru septembrie 2012. În acest timp elevii s-au reunit în sala de dans pentru a pune la punct ultimele detalii pentru dansul din seara festivă.

  A urmat, așadar, o seară plină de emoții și sentimente profunde, în care folclorul a fost prezent și nu numai. Elevii au cântat împreună Imagine de John Lenon și We are the world de Michael Jackson.

 

  Au fost oferite certificatele de participare și au fost ținute discursuri de oficialitățile locale și de coordonatorii grupurilor participante.   Încă o dată s-a constatat că aceste întâlniri au un rol important în dezvoltarea personalității.