Free Web Templates Website Templates Website Design

 

 

Proiect Comenius

” Folklore and dance to stem bullying and violence”

Proiect multilateral Comenius 2011-2013

Fifth Comenius Meeting 19th -23rd November 2012
Sredno obshtoobrazovatelno uchilishte Hristo Botev - Bulgaria.

 

  A cincea întâlnire din cadrul proiectului a avut loc în perioada 19-23 noiembrie 2012, la Colegiul „Hristo Botev” din Kozloduy, Bulgaria.

Luni 19 noiembrie 2012
  Prima zi a debutat cu primirea invitaților la școală, discursuri de bun venit prezentate de directorul școlii, de reprezentanți ai comunității locale și desfășurarea unui program artistic de bun venit.

  A urmat vizitarea și prezentarea școlii și prezentarea temelor din această întâlnire. Fiecare grup a trebuit să prezinte un film/PPT despre „Traditional dishes” și să prezinte și produse în acest sens. Grupul nostru a prezentat un film despre cum se fac sarmalele însoțit de un pliant și câteva sarmale autentice, un cozonac și o plăcintă specifice zonei Dobrogea. Fiecare țară a expus din produsele sale tradiționale și a prezentat un film despre această temă.
  După amiază elevii au participat la un curs de dans unde au încercat să descopere frumusețea dansurilor bulgărești, iar profesorii au vizitat centrala nucleară de la Kozloduy.

Marți 20 noiembrie 2012
  A doua zi a avut loc o excursie la Veliko Tarnovo unde s-a vizitat orașul Țarilor (Historical hill Tzarevetz), apoi satul etnografic Arbanasi.

Miercuri 21 noiembrie 2012
  În a treia zi a întâlnirii elevii au avut o lecție artistico-plastică dimineața, după care împreună cu profesorii au vizitat vasul Radetzki, la bordul căruia a avut loc ora de limba bulgară și a fost prezentat un chestionar despre Bulgaria.

>

Joi 22 noiembrie 2012
  Excursie la Vratza și peștera „Ledenika cave”. Au fost vizitate de asemenea Muzeul de etnografie și foclor din Vratza și un muzeu geografic al zonei respective.

  Seara a avut loc festivitatea de închidere a întâlnirii în cadrul căreia au fost înmânate certificatele de participare, s-au împărtășit impresii și opinii.