Free Web Templates Website Templates Website Design

 

 

Proiect Comenius

” Folklore and dance to stem bullying and violence”

Proiect multilateral Comenius 2011-2013

  A doua întâlnire a proiectului multilateral COMENIUS, a avut loc în Polonia în perioada 13-17 februarie în localitatea Zirowina, Wroclaw și a avut ca temă de dezbatere „Modalități tradiționale de muncă și timp liber” („Traditional ways of work and leisure”).

Gimnazjum im. Armii Krajowej w Żórawinie, în cadrul căreia au ținut discursuri primarul orașului,

Prima zi a început printr-o festivitate de primire la școala
directorul școlii și profesorul coordonator Lukasz Stasinski, care ne-a urat bun venit și a prezentat programul activităților ce se vor desfășura în perioada respectivă.
  A urmat vizitarea școlii și participarea la câteva cursuri , în vederea unui schimb de experiență între elevi și profesori, apoi elevii și profesorii au fost invitați la ora de

 

 

limba poloneză, în care elevii și profesorii au putut exersa limba poloneză.
Dupa prânz elevii s-au reunit pentru a învăța un dans polonez. Țara gazdă a antrenat toți elevii participanți în învățarea unui dans specific, POLONEZ, care a deschis dineul official.

 

  Seara , pentru că era 14 februarie, elevii au fost invitați la o petrecere de Valentine’s Day ceea ce le-a dat posibilitatea să socializeze și să facă schimb de opinii. Ziua a doua a început la școală printr-o lecție de artă plastică și ecologie. Elevii au realizat diverse materiale artistice pe tema ecologiei aducând în realizarea lucrărilor lor și câteva aspecte din folclorul și tradiția lor.Au avut loc diverse activități comune în care elevii au împărtășit din experiențele lor, au realizat împreună

lucruri interesante și au discutat despre rezolvarea problemelor sociale și de comportament în cadrul școlilor și în afara acestora. S-au legat prietenii și s-au adunat informații necesare produselor finale ale proiectului.

 

  Următoarea activitate a fost bazată pe cultura și civilizația poloneză, a fost prezentat un material despre istoria, cultura și civilizația poloneză, apoi elevii și profesorii au fost invitați la un QUIZ ABOUT POLAND. A urmat o lecție de dans și apoi o vizită în orasul Wroclaw. Au fost vizitate câteva obiective turistice din zona respectivă cum ar fi Panorama Raclawicz - The Panorama of Raclawice.
  Miercuri a avut loc o excursie în munți, apoi o plimbare autentică cu sănii trase de cai și vizitarea unei vechi fabrici de hârtie din Silezia unde elevii au avut posibilitatea să experimenteze singuri la imprimarea hârtiei.
  Joi 17 februarie a început la Centrul Cultural din localitate, unde elevii au prezentat materialele tematice ale întâlnirii („Traditional ways of work and leisure”).Fiecare grup a prezentat un film sau un alt format cu aspect specific țării sale, subliniind aspectul cultural și traditional, iar grupul țării noastre a prezentat un program live cu obiceiuri de muncă și timp liber – Șezătoarea la români. Au avut loc dezbateri, concursuri și diverse activități pe tema proiectului, elevii fiind grupați de multe ori în grupuri multiculturale.

>
  Elevii polonezi au deschis programul cu dansul POLONEZ, în costume naționale poloneze și au continuat să danseze cu toți elevii participanți, același dans tradițional. Au fost înmânate certificate de participare și s-au făcut fotografii.