Free Web Templates Website Templates Website Design

 

Proiect eTwinning

”From plate to planet: a sustainable journey, a STEM challenge”

  Proiectul eTwinning „De la farfurie la planetă: o călătorie durabilă, o provocare STEM” își propune să educe generațiile tinere să aibă o dietă sănătoasă și durabilă, cu impact redus asupra mediului, să respecte și să învețe despre biodiversitatea alimentară.

  In anul şcolar 2024-2025, elevii claselor a II-a A și a IV-a B, coordonați de profesori pentru învățământul primar Zlate Cristina și Bucur Dorina, s-au transformat în adevărați supereroi în lupta pentru „Foamea Zero”. Copiii Școlii Gimnaziale ,,Gheorghe Banea” vor desfășura activități alături de elevi din 13 școli: Italia, Grecia, Ukraina, Turcia , Spania, Bulgaria, Azerbaidjan. Prin acest proiect se promovează: alimentația durabilă, respectul pentru tradițiile culinare și conservarea biodiversității fiecărei populații.

  Scopul proiectului este conștientizarea elevilor cu privire la impactul asupra mediului, al alegerilor alimentare și importanța adoptării unor comportamente durabile pentru a reduce risipa alimentară și a acționa pentru a combate foamea în lume.

  Obiective urmărite:

  Științe (S): Înțelegerea ciclului carbonului, a efectului de seră și a schimbărilor climatice. Explorarea relațiilor dintre nutriție, sănătate și mediu.

  Tehnologie (T): Utilizați instrumente IT pentru a analiza datele privind producția de alimente, consumul de energie și emisiile de gaze cu efect de seră. Realizarea de experimente simple pentru a măsura amprenta ecologică a diferitelor alimente.

  Inginerie (E): Proiectarea de sisteme alimentare durabile, luând în considerare aspecte precum producția locală, reducerea risipei alimentare și utilizarea energiei regenerabile.

  Matematică (M): Folosiți modele matematice pentru a estima impactul asupra mediului al diferitelor alegeri alimentare. Analizarea de grafice și statistici pentru a înțelege tendințele globale în materie de alimente și climă.